DE 7 SLØR - 3. slør

DE 7 SLØR - set med astrologiske øjne

INTRO

For noget tid siden, da jeg sad og filosoferede over de vidt forskellige virkeligheder, vi mennesker lever i og som synes at blive mere og mere tydelige i denne tid, landede der pludselig en ny indsigt. Forståelsen af ‘De 7 slør’ - som eftersigende er de illusoriske tilstande, der forhindrer os i at se virkeligheden på et dybere plan, blev med ét forbundet med chakra systemet og de henholdsvis personlige/sjælelige planet herskere knyttet til hvert chakra. Min hypotetiske tanke er ganske enkelt, at de personlige herskere repræsenterer de slør/illusoriske tilstande, vi må afvikle, for at træde ind på den indre vej, hvorfra vi igennem mødet med de esoteriske herskere kan opnå reel indsigt. Den indre vej kaldes også hjertets vej og som vi ved fra den lille (vise) prins, kan det væsentlige kun ses med hjertet. Altså må vi træde ind i vores indre tempel og leve fra hjertets intuitive sandhed for at kunne se klart. I disse kaotiske tider, hvor der vendes op og ned på alt og hvor AF-SLØRING bogstavelig talt er hverdags kost på snart sagt alle niveauer, er det livsnødvendigt med nogle enkle vejvisere, der kan hjælpe os, når vi endnu en gang har forvildet os ud. Og det kan jo ske for selv den bedste, ikke mindst ligenu!

Derfor vil jeg dele min indsigt, med ønsket om, at den må lyse op og give håb og inspiration, i en tid hvor mørke kræfter bliver mere og mere tydelige. Det kan være smerteligt at se, at alt det, man troede på, i virkeligheden er bygget på en stor løgn, men det er ikke desto mindre vigtigt, at se det som det er, hvilket vil sige at modstå tilbøjeligheden til at lukke øjnene, når det vi ser føles ubehageligt. Når alle ydre illusioner falder, er der kun en vej - vejen ind. Det er dér vi er, som verden og som menneskehed, men mange er på ingen måde trænet i at navigere i det indre landsskabs terræn. Det føles usikkert og ukendt og operativsystemet er så fuldkommen anderledes end det, vi er vant til.

Jeg vil her dele et astrologisk perspektiv baseret på mange års vandring i det indre landskab med alt hvad det kræver af dybde gående terapeutisk arbejde, studier, kontemplation, indre praksis og ikke mindst radikale livsvalg.

Husk dette er blot noget, der føles sandt for mig. Mærk efter om det ræsonnerer og er gavnligt for dig og brug dit eget indre kompas til at tage det, du kan bruge med og intet andet. Du er din egen guru - forhåbentlig kan disse ord, hjælpe dig nærmere realiseringen af den sandhed.

Her vil jeg give en oversigt over de planeter, der hersker henholdsvis personligt og sjæleligt i hvert chakra samt en beskrivelse af den proces, der skal til for at bryde igennem illusionens slør - sådan som jeg ser det for mit indre øje.

3. SLØR - SOLAR PLEXUS

Personlig hersker: MARS

Sjælelig hersker: NEPTUN

Solar Plexus chakra har at gøre med den måde vi møder verden på. Med Mars som den personlige hersker, findes her en naturlig omend primitiv trang til at ville hævde sit individuelle særpræg igennem handling. Impulsen til at konkurrere, spille med musklerne og tromle alt og alle, der kommer i vejen for det, man ønsker at opnå i øjeblikket er en instinktiv selvopretholdelsesmekanisme, der synes at høre Stenaldermennesket til, men ikke desto mindre lever i bedste velgående i det moderne menneske.

I modsætning til Pluto, der har at gøre med vores grundlæggende motiver i livet, repræsenterer Mars den lille, umiddelbare vilje og han tåler ikke det mod, (læs. Har ikke den Tålmodighed) der skal til for at kunne udsætte egne behov.
Han er krigeren, der til enhver tid vil konfrontere / kæmpe med sin omverden for at opnå det han vil i øjeblikket. For ellers sker, der jo ikke noget, synes at være idéen for det ubevidste menneske. Hvis ikke vi gør noget aktivt, kæmper, fikser den ydre verden, hvordan kan noget så forandres?

Og netop her findes den overbevisning, der udgør selve sløret og som afspejles i en verden, der i sit desperate fokus på handling og mere handling, som løsningen på alt, har mistet selve kontakten til sin rod (Pluto). Kontakten til det dybere motiv, der ligger til grund for alle de mere eller mindre tilfældige og impulsive handlinger, der foretages og dermed også muligheden for at evaluere og evt. ændre det motiv.

Udfordringen ved dette, er kravet om at, vi tør kigge råt for usødet på vores dybereliggende motiver, som jo ikke altid er lige hæderlige, kærlige eller hensigtsmæssige. ( vi har fået lidt hjælp de seneste år hvor Pluto har gået igennem de sidste grader af Stenbukken).
Mod skal der til og netop dette er Mars’ sjælelige virke, når den som esoterisk hersker i Skorpionen bruger sit uforfærdede mod til at trænge ned i dybet og konfrontere de indre drager/ skygger.

For det menneske, der opdager, at der findes mere end hvad vi kan se med det blotte øje, åbenbares en hel anden virkelighed med et helt nyt operativsystem. Her erstattes den ydre GPS Mars - kamp med den indre GPS Neptun - intuition. Individets selvopretholdelse er nu ikke længere i fokus for igennem intuitionen, bliver det klart, at vi alle er forbundne. At den enes smerte er alles smerte. At ingen vinder, før vi alle vinder. Vores forhold til omverdenen ændres således radikalt. For hvordan kan vi bekrige vores omverdenen og påføre vores medmennesker smerte, når vi ved, at de i deres essens, er fuldkommen ligesom os? Væsner, der ønsker at opnå mest mulig lykke og undgå mest mulig lidelse. Børn af Gud, der til hver en tid blot gør deres bedste ud fra deres udgangspunkt.

Når vi, bag sløret, møder Neptun øges vores sensitivitet og vi begynder for alvor at mærke den kollektive smerte, der er et grundvilkår ved at være inkarneret på jorden. Og vi vælger dermed at tage smerten på os. Ikke fordi vi tager den fra nogen, men idet vi indser at smerten bor i os alle, stopper vi med at forsøge at undgå den ved at bekrige andre. Vi tager vores andel eller ansvar på os (Saturn) og ophører derudover med at skabe yderligere lidelse. Samtidig bliver vi eksempler på en anden mulighed, hvilket i min forståelse er det netop det, der menes med at Yeshua ikke modsatte sig sin skæbne, men ‘tog verdens smerte på sig’. For kun når vi rummer smerten, kan den opløses.

Vi stopper med at kæmpe og stiller os i stedet til rådighed med et dybtfølt ønske om at lette al den smerte, som vi nu oplever som en del af vores eget inderste væsen. Vi ønsker at tjene menneskeheden og gavne verden, da alt andet ikke længere giver mening.

Både Mars & Neptun er forbundet med 6. stråle, som er strålen for hengivenhed og aktiv hjælp. Så spørgsmålet her er hvad vi hengiver os til og hvem vi hjælper. Med Mars ved roret er der kun én for øje og vi giver os fuldstændig hen i de handlinger/ det arbejde, der kan hjælpe os med at opfylde vores individuelle begær. Om det er begæret efter penge, et større hus end naboens, succes og anderkendelse eller noget helt andet er underordnet. Sagen er, det handler om MIG og min vilje lige NU og metoden er KAMP. Illusionen her er at alt kan vindes, hvis du kæmper hårdt nok. Hvis du bare gør lidt mere eller gør noget andet. Man kan næsten høre stereotypen på en coach, hviske de forjættende ord i øret: 4 strategier der garanterer dig øjeblikkelig succes.

Så er tonen ligesom sat.

Problemet er at Mars slet ikke er i stand til at skifte gear, til at trække vejret og stoppe op et øjeblik, hvilket jo ofte er lige præcis det, der skal til. Ro. Afventning. Accept af det, der er lige nu, for derigennem at lade det forvandles indefra. Til det må vi have fat i Venus, som repræsenterer de fundamentale kvaliteter, vi hele tiden må støtte os til på den indre vej. Uden hendes ro og ubetingede rummelighed kommer vi ingen vegne.

Med Neptun som den esoteriske hersker af 6. Stråle handler det om at hengive os til en større sag, til at være guddommelig tjener på jord til gavn for alt og alle. Og det kan man være på utallige måder, det handler ikke om at kalde sig spirituel og gå i det rigtige tøj eller tilhøre det rigtige fællesskab. For det er i virkeligheden underordnet at det er DIG, der gør det. Det vigtige er blot, at det bliver gjort og for at dette bliver muligt, må vi lade personligheden og dens ønske om anderkendelse træde til side. Af samme grund siges det, at Solen skjuler Neptun. Vi må blive usynlig på et plan (det personlige) for at blive synlig på et andet (det sjælelige) og vi må træde ud af vores skjul (den personlige form med alle dens facader og forsvarsmekanismer) så Gud/ Kraften/ Kærligheden kan finde os og strømme igennem. Kun sådan kan vi blive rene instrumenter.

På er mere lavpraktisk vil det sige, at der nu er noget andet end vores lille vilje, at navigere efter. Fremfor at handle, hver gang noget føles utilfredstillende, bliver intuitionen vores ledetråd, der fortæller hvornår det giver mening at stoppe op, træde frem, tilbage mm. På den måde lærer vi at danse med livet og paradoksalt nok opnås den tilfredshed, som Mars søger med sin kamp, blot ved at rumme utilfredsheden/ smerten.

Dette udtrykkes så fint i det Neptunske motto:

“Tab på tab på tab af personlig tilfredstillelse”

À la

“Vi skal miste os selv, for at finde os selv”

og

“Vend dig først mod Guds rige, så skal alt blive givet dig i tilgift”

Dér hvor Mars står i dit horoskop, vil der være tendens til impulsiv handling, kamp og konkurrence men også et mod og motivation til at gøre noget ved sagen. Da vi har en enorm mængde handlekraft til rådighed, viser Mars’ position i tegn, hus og aspekter karakteren af og området for vores ydre arbejde.

Neptuns position med aspekter derimod viser områder, hvor vi kan komme til at tjene uselvisk og opleve et højere kald. Et sted hvor sjælen næres, såfremt vi er i stand til at stille os ubetinget til rådighed, at ofre vores personlige tilfredsstillelse fremfor at blive offer. For det er som sagt hele humlen her. At give fuldstændig slip på at skulle have noget igen for at forløse paradokset: tilfredsstillelsen opnås kun, hvis vi slipper ønsket om den. Fordi så er vi fuldt ud i tjeneste og dét i sig selv, er tilfredstillende.

En af faldgruberne ved 6. Stråle, er at blive fanatisk og henfalde til illusionen om at målet helliger midlet. At den voksende kontakt til intuitionen gør os særlige og hæver os op over det etiske kompas, der ligger i hjertet. At føre hellig krig. Og det er ganske enkelt en misforståelse, for hellig krig er i virkeligheden betegnelsen for den indre kamp, vi alle må udkæmpe med vores egne mørke kræfter ( jf. Mars som esoterisk hersker i Skorpionen)

For kun ved at skabe indre fred, kan vi skabe fred i det ydre. Og det kræver at vi har etikken og skelneevnen (Jupiter) på plads, hvilket først for alvor sker, når hjerte chakra bevidstgøres. For så er der ikke længere nogen tvivl. De forførende fornemmelser i det astrale felt afløses af vished og vildfarelserne ophører (i høj grad). Vi er ikke længere interesserede i at opnå en særlig status (det spirituelle ego) men har fokus på, hvordan vi bedst muligt kan bidrage til helheden.
Mere om det i næste afsnit.

Previous
Previous

DE 7 SLØR - 4. slør

Next
Next

DE 7 SLØR - 2. slør