DE 7 SLØR - 2. slør

INTRO

Den anden dag, da jeg sad og filosoferede over de vidt forskellige virkeligheder, vi mennesker lever i og som synes at blive mere og mere tydelige i denne tid, landede der pludselig en ny indsigt. Forståelsen af ‘De 7 slør’ - som eftersigende er de illusoriske tilstande, der forhindrer os i at se virkeligheden på et dybere plan, blev med ét forbundet med chakra systemet og de henholdsvis personlige/sjælelige planet herskere knyttet til hvert chakra. Min hypotetiske tanke er ganske enkelt, at de personlige herskere repræsenterer de slør/illusoriske tilstande, vi må afvikle, for at træde ind på den indre vej, hvorfra vi igennem mødet med de esoteriske herskere kan opnå reel indsigt. Den indre vej kaldes også hjertets vej og som vi ved fra den lille (vise) prins, kan det væsentlige kun ses med hjertet. Altså må vi træde ind i vores indre tempel og leve fra hjertets intuitive sandhed for at kunne se klart. I disse kaotiske tider, hvor der vendes op og ned på alt og hvor AF-SLØRING bogstavelig talt er hverdags kost på snart sagt alle niveauer, er det livsnødvendigt med nogle enkle vejvisere, der kan hjælpe os, når vi endnu en gang har forvildet os ud. Og det kan jo ske for selv den bedste, ikke mindst ligenu!

Derfor vil jeg dele min indsigt, med ønsket om, at den må lyse op og give håb og inspiration, i en tid hvor mørke kræfter bliver mere og mere tydelige. Det kan være smerteligt at se, at alt det, man troede på, i virkeligheden er bygget på en stor løgn, men det er ikke desto mindre vigtigt, at se det som det er, hvilket vil sige at modstå tilbøjeligheden til at lukke øjnene, når det vi ser føles ubehageligt. Når alle ydre illusioner falder, er der kun en vej - vejen ind. Det er dér vi er, som verden og som menneskehed, men mange er på ingen måde trænet i at navigere i det indre landsskabs terræn. Det føles usikkert og ukendt og operativsystemet er så fuldkommen anderledes end det, vi er vant til.

Jeg vil her dele et astrologisk perspektiv baseret på mange års vandring i det indre landskab med alt hvad det kræver af dybde gående terapeutisk arbejde, studier, kontemplation, indre praksis og ikke mindst radikale livsvalg.

Husk dette er blot noget, der føles sandt for mig. Mærk efter om det ræsonnerer og er gavnligt for dig og brug dit eget indre kompas til at tage det, du kan bruge med og intet andet. Du er din egen guru - forhåbentlig kan disse ord, hjælpe dig nærmere realiseringen af den sandhed.

Her vil jeg give en oversigt over de planeter, der hersker henholdsvis personligt og sjæleligt i hvert chakra samt en beskrivelse af den proces, der skal til for at bryde igennem illusionens slør - sådan som jeg ser det for mit indre øje.

For letheds skyld vil jeg dele et slør/et chakra af gangen og da sidste skriv omhandlede 1. Slør/ Rod chakra vil jeg her beskrive 2. Slør i hara chakra.

2. SLØR - HARA CHAKRA

Personlig hersker: MÅNEN

Sjælelig hersker: URANUS

Hara Chakra’et, der befinder sig ca. 1 cm under navlen, har fundamentalt set at gøre med vores ubevidste følelser og instinktive reaktions mønstre. Med Månen som personlig hersker er dette chakra forbundet med Mor, som vores tidlige følelsesmæssige tilknytning og ophav. De stemninger vi har optaget gennem fostertilstanden og som lille barn, hvor Mor spiller en afgørende rolle, som primær omsorgsgiver og ikke mindst opleves som en forlængelse af os selv, ‘gemmes i dette chakra’ og virker som instinktive svar, der for det ubevidste menneske, kan dirigere om ikke alt, så i hvertfald det meste af vedkommendes liv.

For sålænge vi er styret af Månens reaktive, omskiftelige natur handler det dybest set om overlevelse. Til forskel fra Rod chakra er det ikke den fysiske, men følelsesmæssige overlevelse, der er tale om her, hvorfor gamle Måne mønstre ofte bliver aktiveret i vores nære kærligheds, venskabs og arbejds-relationer. Her stiller venlige ( eller til tider decideret u-venlige!) statister sig til rådighed på livets scene, så vi igen og igen kan udspille det gamle følelsesmæssige ‘drama’ fra vores fortid og forhåbentlig blive lidt mere bevidste for hver gang.

Sålænge vi re-agerer - gen-udspiller fortiden automatisk - kan vi nemlig ikke blive frie (Uranus) til at være de åndelige væsener, vi i virkeligheden er. Sagt på en anden måde, vi kan ikke træde ind på vores livsvej ( Dharma’en), sålænge fortiden styrer den måde vi møder verden på (Karma’en). Karma skal her forstås som den bagage af resultater, vi bærer på aka. summen af de handlinger vi hver især, har udført i dette samt tidligere liv.

For at afvikle de karmiske tråde, som på psykologisk plan ses i vores fortid, familie/ især forholdet til mor og sjæleligt plan som reaktions mønstre skabt igennem tidligere liv, må vi have fat i Merkur. Merkur og Månen er på et dybere plan forbundet gennem 4. Stråle, som har at gøre med menneskehedens opvågning og som hjælper os med at løse ældgamle, fastlåste konflikter ved at lade bevidsthedens lys (Merkur) skinne ind i mørket (Månen). Gennem Merkur opløses gamle tilstande via. de rette ord, som tydeliggør det uhensigtsmæssige i et givent mønster. Jo mere bevidsthed, jo sværere bliver det ganske enkelt, at blive ‘overtaget’ af den gamle plade og lige så stille afvikles Månens magt over vores liv. 4. Stråle kaldes også for terapeut strålen og refererer til nødvendigheden af, at sætte ord på, alle de indre programmet og sæt af reaktioner, vi har fået installeret igennem vores opvækst, familie samt fortidige inkarnationer.

‘Månen skjuler Uranus’ - siges det i Esoterisk astrologi af Alice Bailey, hvilket så fint understøtter min tese om at de personlige herskere i chakra systemet fungerer som de 7 slør, der forhindrer os i at se en større virkelighed.

Illusionen her handler om troen på at vi ER vores fortid, at vi ER vores indlærte mønstre, at vi ER det, man med terapeutisk jargon, kunne kalde ‘det reaktive selv’. (det sæt af automat reaktioner, vi bærer med os).Følelsen af, at vi er bundet til bestemte mennesker og dynamikker uanset om vi vil det eller ej. ‘Sådan er det jo med mor, min kæreste, ven, chef - jeg er bare nødt til at gå på kompromis, undertrykke mig selv, være en anden end jeg er’ kunne være udsagnet. For gør vi ikke det, vil vi blive konfronteret med en frihed, der, for det lille selv, virker langt mere frygtindgydende end den velkendte tilpasning. Spørgsmålet -hvis jeg ikke er en del af familiekulturen, hvad er jeg så en del af? vil uden tvivl rejse sig. Svæver jeg så rundt som en fuldkommen isoleret komet i rummet? (Uranus’ skyggeside) Eller endnu værre, måske når vi aldrig til det bevidstheds niveau, hvor vi faktisk stiller spørgsmålstegn ved vores indlærte modus operandi og istedet blot lever vores ud fra devisen: Sådan gør man jo eller sådan gjorde min mor altid. Det vigtige spørgsmålet her er, er det dermed sandt? Og er det kærligt og konstruktivt i den tid, vi lever i nu, for dig og for din omverden?

Problemet med Månen er, at det vi kender føles trygt, også selvom det i nogle tilfælde er decideret utrygt og i øvrigt afholder os fra, at gøre det, vi er kommet her for. Derudover findes her en uhensigtsmæssig tendens til sentimentalitet og hængen sig fast i små personlige sym- og antipartier. En instinktiv opdeling i os og dem, i følelsesmæssigt tryg/utryg. Altsammen baseret på den historie, vi bærer med os fra fortiden, altså ikke på det NU, vi lever i.

På den anden side af det opgør, der nødvendigvis må komme i fht. familien og alt det, der følger med, venter Uranus med uanede mængder af frihed, muligheder og inspiration. ‘Fri os af de bånd, vi binder hinanden med’ står der i Biblen og det er et meget præcist udsagn for den proces, der må forekomme. Vi må klippe navlestrengen til vores ophav/fortid på alle planer for, for alvor, at kunne træde ind som medlem af den menneskelige familie her på jorden. For at kunne forstå at vi er del af en sammenhæng så meget større end den blods familie, vi kommer fra. Og spørgsmålet her er, hvem er i virkeligheden vores familie? Svaret er faktisk enkelt - for det kommer an på hvilken virke-lighed, vi lever i. Når vi bevæger os fra identifikationen med det fysiske til identifikationen med det åndelige, kan vi opleve at finde ligeværdige sjæle med hvem vi deler idéer og tanke fællesskab. Den indre følelse af hjem, kan i mange tilfælde være langt dybere blandt disse mennesker, end den nogensinde var i vores fysiske familie.

Uranus har til forskel fra Månen, at gøre med alt nyt og forbindes med 7. stråle, som er strålen, hvormed vi, igennem inspiration og kontinuerlig gentagelse, skaber en ny kultur.

Min klare fornemmelse er, at når vi afvikler de karmiske temaer, vi har med os i Månen, så løftes samme temaer op på et højere plan, så vi igennem Uranus kan virke fornyende og kultur forandrende netop det sted, hvor vi før var ofre for fortiden.

Dér hvor Månen står i horoskopet, vil altså når vi, selv har afviklet tilstrækkeligt af vores egen karma, blive et sted, hvor vi med stor indsigt kan hjælpe andre med at rense gamle, formørkede tilstande. Og dér hvor Uranus står, vil være stedet, hvor vi bliver frie til at gøre noget helt nyt ud fra samme tema, men med et større kulturelt og mindre personligt formål.

‘Når du for alvor heler, så bliver fortiden den historie, der sætter dig fri’

Det har nærmest aldrig været mere magtpåliggende at skabe en ny og bæredygtig kultur, hvor vi ikke blot har nok i os selv og dem fra vores egen jordklode plet (Månen), men føler os forbundet med hele den menneskelige familie uanset nationalitet, kultur, hudfarve og social status (Uranus). Der skal nytænkning til og det kræver at vi hver især går vejen og afvikler alt det, der skygger for det universelle udsyn. Alt det som afholder os fra, at modtage den inspiration og telepatiske hjælp, vi kan få fra andre dimensioner. Der er brug for at vi gen-forbinder os til vores åndelige ophav og træder i karakter som de unikke væsener, vi er hver især. Originalitet er ikke længere hensat til de få udstødte, som ikke formår at passe ind i de gamle, rigide kasser( Saturn). Det er ganske enkelt en nødvendighed, hvis vi vil skabe en tålelig verden for både os selv og kommende generationer.


Previous
Previous

DE 7 SLØR - 3. slør

Next
Next

DE 7 SLØR - 1. slør