DE 7 SLØR - 1. slør

Den anden dag, da jeg sad og filosoferede over de vidt forskellige virkeligheder, vi mennesker lever i og som synes at blive mere og mere tydelige i denne tid, landede der pludselig en ny indsigt. Forståelsen af ‘De 7 slør’ - som eftersigende er de illusoriske tilstande, der forhindrer os i at se virkeligheden på et dybere plan, blev med ét forbundet med chakra systemet og de henholdsvis personlige/sjælelige planet herskere knyttet til hvert chakra. Min hypotetiske tanke er ganske enkelt, at de personlige herskere repræsenterer de slør/illusoriske tilstande, vi må afvikle, for at træde ind på den indre vej, hvorfra vi igennem mødet med de esoteriske herskere kan opnå reel indsigt. Den indre vej kaldes også hjertets vej og som vi ved fra den lille (vise) prins, kan det væsentlige kun ses med hjertet. Altså må vi træde ind i vores indre tempel og leve fra hjertets intuitive sandhed for at kunne se klart. I disse kaotiske tider, hvor der vendes op og ned på alt og hvor AF-SLØRING bogstavelig talt er hverdags kost på snart sagt alle niveauer, er det livsnødvendigt med nogle enkle vejvisere, der kan hjælpe os, når vi endnu en gang har forvildet os ud. Og det kan jo ske for selv den bedste, ikke mindst ligenu!

Derfor vil jeg dele min indsigt, med ønsket om, at den må lyse op og give håb og inspiration, i en tid hvor mørke kræfter bliver mere og mere tydelige. Det kan være smerteligt at se, at alt det, man troede på, i virkeligheden er bygget på en stor løgn, men det er ikke desto mindre vigtigt, at se det som det er, hvilket vil sige at modstå tilbøjeligheden til at lukke øjnene, når det vi ser føles ubehageligt. Når alle ydre illusioner falder, er der kun en vej - vejen ind. Det er dér vi er, som verden og som menneskehed, men mange er på ingen måde trænet i at navigere i det indre landsskabs terræn. Det føles usikkert og ukendt og operativsystemet er så fuldkommen anderledes end det, vi er vant til.

Jeg vil her dele et astrologisk perspektiv baseret på mange års vandring i det indre landskab med alt hvad det kræver af dybde gående terapeutisk arbejde, studier, kontemplation, indre praksis og ikke mindst radikale livsvalg.

Husk dette er blot noget, der føles sandt for mig. Mærk efter om det ræsonnerer og er gavnligt for dig og brug dit eget indre kompas til at tage det, du kan bruge med og intet andet. Du er din egen guru - forhåbentlig kan disse ord, hjælpe dig nærmere realiseringen af den sandhed.

Her vil jeg give en oversigt over de planeter, der hersker henholdsvis personligt og sjæleligt i hvert chakra samt en beskrivelse af den proces, der skal til for at bryde igennem illusionens slør - sådan som jeg ser det for mit indre øje.

For letheds skyld vil jeg dele et slør/chakra af gangen, så dette skriv handler om:

1. SLØR - RODCHAKRA

Personlig hersker: SATURN

Sjælelig hersker: PLUTO

Rodchakra’et har at gøre med vores fundament og er for det ubevidste menneske styret af de normer, autoriteter og begrænsninger (Saturn), vi har oplevet igennem vores opvækst og tidlige dannelsesår. (ca. Indtil første Saturn runde ved 30 års alderen). Den første autoritet vi møder er far/en tidlig faderfigur (Saturn), som traditionelt sætter grænser, indgyder ansvar, alvor og en vis strenghed omkring bestemte ting og livsområder. Senere møder vi autoriteten i vores lærere, chefer og igennem samfundets normer på tidspunktet generelt. Lidt karikeret tror vi på at det ‘de fleste’ gør, det, der bliver sagt i fjernsynet og det vores statsminister står for, er det rigtige og det vi bør gøre. Måske halser vi afsted det meste af vores liv for at leve op til en bestemt autoritet eller bevise vores værd for den far, der aldrig rigtig så os.

Illusionen her handler om, at vi endnu ikke har indset, at autoriteten ultimativt set ligger i vores indre. At det ansvar men også den autoritet, vi sålænge har lagt udenfor os selv, i virkeligheden er vores eget/egen. For måske havde den far, lærer, statsminister, storesøster ikke ret og sandsynligvis fulgte vedkommende også bare nogle ydre autoriteter uden nogensinde at tage stilling til deres sandhedsværdi. Og aller vigtigst - vi har faktisk et valg. Vi kan faktisk frit vælge (selvfølgelig indenfor samfundets grænser) hvilke normer vi vil leve efter, hvordan vi vil gå klædt, om vi vil have et fuldtidsjob, børn, partner, bil og hele molevitten eller om vi vil noget helt andet.

Når vi vågner op til det frie valg, som menneskeligt grundvilkår, rives første slør i stykker og PLUTO træder ind på scenen. Vi er nu nødsaget til at tage personligt stilling til vores liv og VÆLGE hvad vi vil gøre med det. Udfordringen ved det, er at vi må tage fuldt ud ansvar for konsekvenserne af vores valg. Når vi har rodet os ud på dybt vand, må vi altså indse at det var det, vi selv VILLE for ellers var det ganske enkelt ikke sket. Vi kan således ikke længere skyde skylden på samfundet, manden/konen eller nogen som helst andre. Til gengæld har vi også selv løsningen lige ved hånden, nemlig i form af at ændre vores grundlæggende motiv og derfra tage et andet valg.

I disse tider, er der virkelig mange mennesker, der må tilbage og kigge på og evt. re -vurdere de motiver, der ligger til grund for deres livsvalg indtil nu (Pluto). Siden 2008, hvor Pluto gik ind i Stenbukken og med turbo fra januar 2020, med Saturn-Pluto konjunktionen, har der været udrensning på rod chakra plan, hvilket har skabt de tumultariske tilstande vi ser overalt i verden. Hvis jorden og dets beboere skal overleve, er vi nødt til at bygge et nyt og bæredygtigt fundament. Det kræver at vi tør gøre op med gamle rigide strukturer og normer (Saturn) og aktivt vælge at skabe et samfund baseret på sandhed ( Pluto). Vi må så at sige bygge vores hus på klippe fremfor på sand, som det siges i biblen.

I vores personlige liv kan vi opleve at Saturn skygger for de dybereliggende motiver, der ligger i Pluto. Så længe vi ikke vil tage ansvaret på os selv hver især og istedet vælger at følge ydre normer og autoritets figurer, bliver Pluto den skygge, der overtager os i ‘svage øjeblikke’. For Pluto aka. vores egen vilje er langt stærkere end enhver ydre struktur/autoritet (Saturn). Når vi ikke vil tage ansvar for eget liv og når det vi inderst inde ønsker, vel at mærke, ikke stemmer overens med normen, så næres det viljes frø i skyggen, der før eller siden springer ud og AF-SLØRER sig selv.

Hvis vi vil leve på et bæredygtigt fundament hver især, må vi derfor gøre os bevidst, hvad det er vi virkelig vil og tage fuldt ansvar for vores valg og handlinger. Også når de ligger langtfra normen, føles skamfulde, forkerte og svære at rumme. Vi må sige JA når vi mener JA og NEJ når vi mener NEJ og huske at alt derimellem er af det onde. Kun sådan kan vi stå fast, når det ydre fundament ryster og kun sådan kan vi træde ind i den nye verden og stille vores unikke lys til skue, når tid er.

I det personlige horoskop kan vi kigge på Saturns placering og aspekter for at se hvilke livsområder, vi må tage ansvar for i denne omgang. De pågældende områder vil til en start være forbundet med en følelse af mangel og strenge krav, som kan føles svære ved at leve op til, men vil med tiden, modenhed og erfaring blive et område, hvor man selv udmærker sig som autoritet. Altså vel at mærke i tilfælde af, at man tager ansvaret på sig og øver sig.

På samme måde vil Pluto’s placering plus aspekter fortælle om et område, som i begyndelsen af livet vil være forbundet med dyb modstand, kontrol og tvangspræget adfærd. Senere når vi ikke længere kan holde ‘skyggen’ for døren, den kraft der ligger i vores inderste vilje, vil vi opleve en dyb og radikal transformation af vores fundament. Her må vi se vores inderste motiver i øjnene, evt. revurdere dem og til syvende og sidst overgive os til en højere vilje. Overgivelse til det som er, hvad end det er, er den eneste udvej med Pluto og paradoksalt nok den eneste måde at sikre os på.

A la mottoet: 'Skorpionen (hvor Pluto hersker personligt) sejrer ved at knæle og beskytter sig ved at åbne op'.

For at stå stærkt i os selv i denne kaotiske tid, må vi således opgive enhver modstand og idé om hvem vi skal være og istedet fuldt ud rumme hvem vi rent faktisk er. Aller inderst inde og igennem vores daglige valg, især når ingen kigger. I en tid hvor alt kommer frem i lyset ( Stenbukken er indvielsernes tegn) må vi tage konsekvenserne af vores valg med oprejst pande og huske at vi heldigvis har muligheden for at vælge om. Ikke mindst lige nu, mens Pluto pløjer sig igennem de sidste grader af Stenbukken.

Så hvad VIL du kære sjæl?

Stemmer dine handlinger overens med din inderste intention eller mærker du at fundamentet skal bygges på et stærkere aka. sandere grundlag?

Så har du heldigvis muligheden lige nu. Det er aldrig for sent og samtidig er det NU, der skal tages et valg. Af dig, af mig og for den verden, som vi bygger sammen allerede i dette øjeblik.

Previous
Previous

DE 7 SLØR - 2. slør

Next
Next

Seer