Fuldmåne på Jomfru - Fisk aksen 2022

Kl. 8.18 imorges stod Månen i Jomfruen i præcis opposition til Solen i Fisken og dannede dermed det astrologiske års sidste fuldmåne inden forårsjævndøgn, som markerer tærsklen til det nye år. Den astrologiske tydning af en fuldmåne, handler, kort fortalt, om at vi gennem Solens stærke oplysning, kan blive bevidste om nogle af Månens (det ubevidstes) gamle mønstre, karakteriseret af det tegn Månen står i. Vi har dermed en unik og dog tilbagevenden mulighed for at slippe disse mønstre og finde en bedre balance på den akse, som den pågældende fuldmåne falder på.

I Marts, når Solen står i Fiskens tegn, falder fuldmånen på 'hjælper aksen', som er aksen mellem de modstående tegn Jomfru og Fisk. Med Månen i Jomfruen, der oplyses af Solen, rettes fokus på nogle af Jomfruens ubevidste og dermed re-aktive sider. Jomfruens tegn, som har at gøre med orden, detaljer og renselse på alle planer, kan i sin hengivenhed efter at bringe himmelen ned på jorden og ind i de alle mindste dele af fysisk eksistens, henfalde til perfektionisme. Den skepsis og veludviklede evne til at finde enhver mikroskopisk fejl, som hører til i dette tegn, kan ende ud i en overdreven kritisk og ubarmhjertig holdning. Forbedringen af ubetydelige detaljer kan pludselig blive selve livets mening, samtidig med at øjet for helheden mistes. Jomfruen, som er det 6 og dermed sidste tegn, før vi, i ur-horoskopet, bevæger os op over horisonten, er eminent til at adskille og sortere alt på det konkrete plan, så enhver form får sin rette plads.

Når denne fysiske renselse og udskillelse har fundet sted, kan vi endelig bevæge os ind i Vægtens tegn, som er porten til templet - den indre vej. Herfra begynder den rejse tilbage i enhed, som ender i Fiskens tegn, hvor vi på det dybeste plan ved og mærker, at vi alle er ét. Hvor krop, sind, ånd og materie smelter sammen og det individuelle jeg endelig opløses. Hvor vi vender hjem til vores åndelige ophav, hjem i det himmerige, som i virkeligheden er en tilstand af enhed.

Med Solen i Fisken i konjunktion med Neptun, Jupiter og Merkur, ligger nøglen i at vende os indad og sætte ord på det vi kommer i kontakt med. At slippe emsigheden og det fanatiske fokus på at forbedre og finde fejl i det ydre for til gengæld, at kunne åbne til den intuitive vished og skelneevne i hjertet. Selv hvis noget er rigtigt på papiret, kan det godt være forkert i hjertet og vice versa. Den eneste reelle GPS vi har, er hjertet. Det er her vi, til syvende og sidst, kan mærke, hvad der er etisk rigtigt, læs. kærligst for helheden, i enhver situation. Det er her, vi, til enhver Jomfru præget persons skræk, er nødt til at overgive os og erkende at ingen regler er absolutte. Intet er perfekt og kan kontrolleres 100%, der findes kun generelle retningslinier, men vi må altid tjekke efter i hjertet. Svaret findes ikke i nogle bøger, foreskrifter eller regelsæt, det findes indeni. Kun dér kan vi mærke, om vi handler fra kærlighed eller frygt.

Fra Jomfruen til Fisken er der en betydelig rejse fra det rationelle, ekskluderende intellekt ( den gamle hersker i Jomfruen er Merkur) til den irrationelle, inkluderende hjertebevidsthed, som forbindes med højre hjernehalvdel. Fuldmånen beder os løfte perspektivet og forbinde os med den højere oktav af Neptun, som handler om ubetinget kærlighed og intuitiv klarhed. Med Jupiter ved sin side, må vi huske at tillid avler tillid og at alt hvad vi giver ud, kommer tilbage. Fremfor at falde tilbage i 'dem og os', 'sort - hvid' tankegang og skabe fjendebilleder og seperation, må vi indse at alt i sin essens enten er kærlighed eller et råb om samme. Vi må lade medfølelsen være vores navigatør og med Merkur, må vi sætte ord på hjertets visdom og den drøm om en kærlig verden, vi i bund og grund alle har, omend den kan se forskellige ud for os hver især.

Med Pluto til både Måne og Sol, har vi alle et valg. Vælger vi de små, besnærende sko, hvor alt skal måles op i rigtigt og forkert, perfekt og uperfekt eller vælger vi kærlighedens flydende perspektiv?

At skifte fra et rationelt, logisk verdenssyn til en mere intuitiv og alt favnende tilgang kan synes som om, man bevæger sig ind i et rodet, kaotisk univers. Tågen kan virke tyk og uoverkommelig, men bliver vi der længe nok, åbnes lige så stille til en klarhed af andre dimensioner. Når den ubetingede kærlighed og medfølelse strømmer frit, mærkes endelig den mening, som vi i Jomfruen så intenst søger i alle den ydre verdens detaljer og tilsyneladende forskelligheder.

På esoterisk plan indgår Jomfruen og Fisken, som den bærende akse på 2 og 6. stråle. Strålerne for henholdsvis kærlighed og visdom og hengivenhed/hjælp. Med Neptun, herskeren over 6. stråle og Jupiter, herskeren over 2. stråle, i Fiskens tegn er den bedste hjælp, vi kan yde, at være og udtrykke ubetinget kærlighed til alt og alle altid. For nogle, vil det være en vigtig detalje at nævne, at det jo også gælder dem selv.

Mottoet for denne fuldmåne udtrykkes så fint i den smukke og sande sætning:

'Svaret er kærlighed, uanset spørgsmålet'.

Må du slippe den indre kritiker og hvile i ubetinget medfølelse med dig selv, dine nærmeste og dem, du har allersværest ved at forstå. Se dig og dem med hjertet. Kun dér kan du se sandheden.

Glædelig fuldmåne!

Previous
Previous

Om døden

Next
Next

Fuldmåne på Løve - Vandbærer aksen 2022