Vintersolhverv

I eftermiddag træder Solen ind i Stenbukkens tegn og markerer den korteste dag på dag på året, også kaldet vinter solhverv. Dagen idag er således en tærskel, hvorfra lyset og dermed livet langsomt, men sikkert vender tilbage. Akkurat ligesom Stenbukken med sikre, vedholdende skridt bevæger sig op af bjerget. Både i naturen og i os, må vi erkende at 0-punktet er nået. Træerne står nøgne og sårbare og afslører alt det, der ikke længere, kan skjules bag sommerens frodige pragt. Den inderste natur bliver synlig i al sin nøgternhed. Træet kendes på frugterne siges det, men frugterne er for længst faldet af og nu efterlades vi alle med spørgsmålet: 'Hvilke spor har du sat dig og hvad vil du fremadrettet bidrage med?'

Før lyset for alvor tager til, må vi kende vores mål og retning. Og ikke nok med det, vi må have skabt os en realistisk plan for den stenede vej op af bjerget. For at en drøm kan blive til virkelighed, altså virke i denne fysiske dimension, er det ikke nok at forestille sig den og fortælle begejstret om den. Det er Skyttens domæne, som vi lige har passeret. Nu handler det om praksis. Er du også i stand til at smøge ærmerne op og gøre det nødvendige arbejde, når det gælder? Er du villig til disciplinere dig og tage det lange seje træk?

Med Pluto i de sidste grader af Stenbukken, er det konsekvensernes tid, men også muligheden for at tage et større lederskab over dit liv. Alt hvad der ikke er bæredygtigt, som du har gået og puttet med de sidste mange år, står nu for skud. Der er ingen smalle steder. Ingen muligheder for at hoppe over et komfortabelt gærde. Ingen gærde tilbage. Kun vejen.

Den gamle verdensorden smuldrer og du er nødsaget til at se nøgternt på, hvilke fysiske såvel som psykiske strukturer, der hører den til.

For som Yeshua sagde: ' Du skal ikke bygge dit hus på sand, men på klippe'.

Når Vandbærerens bølger af intuitiv og inspireret indsigt for alvor skyller indover planeten, da vil de sidste rester af de gamle strukturer, for evigt høre fortiden til. Så vær ikke som en skibsbruden, der klynger sig til en synkende skude. Slip det gamle, så du kan åbne dig for lysets og livets komme. For dér hvor livet er, der er Gud.

Med Venus i Stenbukken i retrograd indtil d. 29 januar og i konjunktion med Pluto, må du dybt ind for at mærke, hvad der, på bunden af dit hjerte, har værdi for dig. Du kommer ikke udenom, at der vil være visse radikale beslutninger, der banker på. Personlige relationer, økonomi, værdier og selvværd er under dyb transformation og overgivelse er den eneste mulighed. Ganske enkelt, men dermed ikke nødvendigvis let.

Brug Stenbukkens sejhed og struktur til at skabe en bæredygtig og kærlig plan for din/dit fremtidige væren og virke. Og lad dine inderste værdier og drømme, komme til udtryk som frugterne på dit livs træ, når den tid kommer.

Noglegange er det kærligste, du kan gøre for dig selv også det, der umiddelbart føles mest kedeligt. Men uden evnen til at fokusere, strukturere og afgrænse os, får vores drømme aldrig ben at gå på.

Stenbukken er her for at hjælpe os med at tage konkrete skridt henimod vores mål. Så vi kan bringe himmelen ned på jorden. For det er jo dét, det hele handler om.

Glædelig vintersolhverv!

Previous
Previous

Bøn for det nye år 2022

Next
Next

Solen i Skytten