Fuldmåne på tyr-skorpion aksen

Imorges faldt fuldmånen på konflikt eller potentielt kærligheds aksen ml. Tyr og Skorpion, hvilket konkret betyder at Månen i Tyren blev oplyst af Solen i det modstående tegn Skorpionen. Samtidig blev Månen delvist 'gemt' (endda i flere timer) i skyggen af jorden, et fænomen, der opstår to gange om året og kaldes en måneformørkelse eller eklipse.

Formørkelser af himmellysene, omend det er Månen eller Solen, der er tale om, kommer med et kraftfuldt potentiale for transformation. De fungerer som en form for 'reset', hvor der opstår et tydeligt før og efter. Ofte ledsages de af hengemt information, der pludseligt kommer op til overfladen og skubber os i en ny retning eller fuldkommen ændrer det forhenværende perspektiv.

Med Månen i Tyrens tegn, kan gamle tendenser til at modsætte sig enhver forandring, der måtte kræve, at vi træder ud af komfortzonen og ser den ubarmhjertige sandhed i øjnene, komme op. Tyren største svaghed er dens hang til at tro, at alt hvad der er behageligt og nydelsesfuldt, også er sandt. Da dens naturlige fokus er at skabe materiel tryghed og stabilitet, bliver alt hvad, der potentielt truer dens fysiske komfort og dermed indre fred, ofte forkastet som værende af det onde. Gud forbyde dem, der ødelægger wienerbrøds hyggen ved at sætte ord på ubehagelige sandheder om verden eller om den livsstil, der nu engang føles så dejlig tryg! Om den så er sand og bæredygtig for helheden, det er mindre relevant, for fornægtelsen er dog mere sødmefuld og komfortabel end de rå realiteter. Ironi kan forekomme

I den nuværende situation, kunne man jo passende spørge, hvor mange mon, der har fuldt regeringens ensidige påbud om vaccination blot af en eneste grund:

At få fred og mulighed for at forsætte deres komfortable, forbrugsorienterede livsstil. En livsstil, der, ifølge flere forskere, er selve årsagen til, at vi som menneskehed overhovedet befinder os i denne verdenskrise. Simpelthen fordi vi ødelægger naturens ressourcer og dermed skaber grobund for en række pandemier.

Så spørgsmålet er, hvad det reelt er, at vise samfundssind!? Måske skal vi til at løfte blikket en smule og se den større helhed, der tegner sig.

På den anden side af Tyren står Solen i konjunktion med Merkur i Skorpionen og beder os finde modet frem til at trænge dybere ind i alt, hvad der foregår på personligt såvel som kollektivt plan.

Og med Merkur ikke mindst at sætte ord på det, vi finder under overfladen, også når det langtfra er 'pænt' eller nødvendigvis passer ind i det narrativ, der er blevet majoritetens konsensus. Skorpionens kompromisløshed og evne til at gå helt ind i mørket for at belyse den dybeste sandhed, udfordrer den Tyre-agtige ( vi har alle de 12 arketyper i os) del af os. Har vi styrken til at ransage os selv og vores handlinger, når den sandhed vi finder, potentielt står i skarp kontrast til det, vi synes er rart? Er vi villige til at se på alt det 'grimme' i os selv og verden og vel at mærke overgive os til den totale transformation, det medfører?

Skorpionens esoteriske motto er: 'Kriger er jeg og sejrende fremstår jeg' - i forståelsen, vi sejrer ved at give slip på kontrollen og overgive os til den indre sandhed.

Ved en opposition må der altid findes en balance og med Skorpionens fokus på at turde dykke ned i mørket, må vi samtidig huske Tyrens jordforbindelse og evne til at pleje kroppen og give plads til den indre ro. For at stå stærkt midt i konflikter og kaos, må vi finde Tyrens stabilitet og evne til at være fuldt ud tilstede i vores krop. At pleje kroppen, få sovet nok og spist ordentligt er ikke længere en luksus, men ganske enkelt en nødvendighed, som tiden er lige nu.

Da Sol-Måne oppositionen danner et T-kvadrat med Jupiter i Vandbæreren, gives en nøgle mere, som peger på Jupiter:

Humor, medmenneskelighed og forståelse for at vi alle skal have lov at være her på lige vilkår, uanset om vi stemmer rødt, blåt eller grønt, siger ja eller nej til at blive vaccineret, er mand, kvinde eller transkønnet ect.

Det er tid til, at vi forstår at enten-eller ikke skaber andet end konflikt og seperation. Det nye paradigme operer med både - og, hvilket så fint beskrives i Jupiters esoteriske motto: 'Alt til alle altid'. Det er i syntesen af to umiddelbart uforenelige energier, at vi finder løsningen. Gennem hjertets integrative bevidsthed, hvilket beskrives i 4. stråle, der netop er funderet på Tyr-Skorpion aksen. 4. stråle kaldes også for strålen for harmoni gennem konflikt og handler om, at vi må gå ind i konflikten for, med bevidsthed, at skabe harmoni mellem modsætningerne.

Og helt grundlæggende findes der kun to modsætninger, som vi hele tiden må afveje:

Frygt og Kærlighed. Frygten skaber adskillelse og kærligheden skaber enhed.

Den tredje vej er at holde vores mest frygtsomme del i hånden for med ubetinget medfølelse og tålmodighed, at vælge kærligheden.

Og kærligheden forvandler alt. Det er et vilkår, vi må leve med selv i vores allermest tyre-agtige selv.

Glædelig fuldmåne!

Previous
Previous

Solen i Skytten

Next
Next

Love = God